online lenzen bestellen

Ontzettend veel mensen dragen tegenwoordig lenzen om alles duidelijk te zien. De meeste hiervan dragen alleen maar lenzen en andere combineren het met het gebruik van een bril. Waarom zoveel mensen lenzen bestellen is omdat de meeste geen bril willen dragen omdat ze niks aan hun uiterlijk willen veranderen of omdat het gebruik van een bril niet in alle omstandigheden even handig is. Denk maar eens aan het sporten dan is een bril niet handig of door weersomstandigheden waardoor een bril kan beslaan, daar zit je ook niet op te wachten en daarom kun je in deze situaties ook beter lenzen bestellen dan dat je een bril aanschaft.

Welke lenzen kan je bestellen?

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel soorten lenzen te krijgen. De 2 hoofdsoorten zijn eigenlijk de zachte lenzen en harde lenzen (ook nachtlenzen vallen onder harde lenzen).

Harde lenzen werden vroeger veel verkocht, maar dat is tegenwoordig wel iets minder aan het worden. Vaak worden harden lenzen tegenwoordig alleen nog maar bij hoge sterktes verkocht. De meest bestelde lenzen zijn tegenwoordig de zachte lenzen, omdat zachte lenzen namelijk fijn zitten en veel zuurstof doorlaten. Wil je zachte lenzen bestellen dan kun je kiezen uit daglenzen, weeklenzen, maandlenzen of jaarlenzen, waarbij jaarlenzen ook steeds minder worden besteld. Al deze zachte lenzen soorten kun je bestellen als sferische lenzen, torische lenzen of multifocale lenzen. Dus in feite zijn bij de meeste mensen de ogen prima te corrigeren met zachte lenzen.

Heb je nog geen lenzen dan laat je deze vaak aanmeten door een opticien of contactlensspecialist voor een vergoeding. Zijn je ogen gemeten en weet je welke lenzen het meest voor jou geschikt zijn dan kun je je lenzen goedkoop online bestellen. Vaak zie je dat de prijzen van lenzen online een stuk lager liggen dan bij een optiekzaak, dit komt omdat in de prijs van de lenzen die je bij de opticien koopt vaak andere kosten zijn genomen, denk daarbij aan de kosten van kostbare apparatuur die ze hebben staan of kijk eens naar de luxe uitstraling van menig optiekzaak die kosten van een dure winkel moeten natuurlijk ook terugverdiend worden. Dus ga je voor luxe van een optiekzaak dan betaal je meer voor je lenzen, vind je dit niet nodig dan is het zeker de moeite waard om je lenzen online te bestellen.

Naast lenzen kun je ook gemakkelijk andere oog gerelateerde producten online bestellen, denk daarbij aan lensvloeistof of oogdruppels.