Hangende oogleden

Een hangend ooglid ziet er oud en vermoeiend uit en kan uw gezichtsvermogen aantasten en hoofdpijn veroorzaken. Een hangend onder- of bovenooglid wordt vaak veroorzaakt door de leeftijd. Gelukkig kunnen wij u helpen uw problemen te verhelpen. Wij brengen uw ogen omhoog met een ooglidcorrectie, waarna u er weer jeugdig en energiek uit kunt zien.

Wat zijn hangende oogleden?

We spreken van een hangend ooglid als de huid van het onder- of bovenooglid die over de ooglidrand hangt. De meeste hangende oogleden komen voor op de bovenste oogleden.

Klachten bij hangende oogleden

De symptomen worden bepaald door hoe ver uw oogleden over uw ogen hangen. De symptomen worden meestal erger met de tijd, naarmate het bovenste ooglid verder over uw ogen zakt of naarmate het onderste ooglid verder afhangt. We zetten veelvoorkomende klachten voor u op een rijtje:

  • Verminderd zicht.
  • Vermoeide uitstraling.
  • Hoofdpijn.
  • Zware oogleden.
  • Vermoeide ogen.
  • Wallen onder uw ogen.
  • Verdikte oogleden.

Oorzaak hangende oogleden

Hangende oogleden worden vaak veroorzaakt door medische problemen, zoals ontstekingen, oedeem, oogkasaandoeningen, of spierziekten. Veroudering is echter de meest voorkomende reden van een hangend boven- of onderooglid. Ouderdom heeft vooral invloed op de huid, vet en de spieren rondom uw ogen.

Ouderdom

Naarmate wij ouder worden, beginnen onze oogleden over het algemeen te hangen. Aangezien het lichaam minder collageen aanmaakt, verslapt onze huid en wordt hij minder soepel. Als gevolg daarvan zakt het bovenste ooglid over uw oog of vormt het onderste ooglid een 'zak' onder het oog. De kracht van uw oogspieren gaat achteruit naarmate wij ouder worden.

De behandeling om hangende oogleden te verhelpen

Wij voeren een ooglidcorrectie uit om de symptomen van hangende oogleden te verhelpen. Wij maken een kleine incisie onder de wimperlijn voor een onderooglidcorrectie, een bovenooglidcorrectie, of een combinatie van beide, afhankelijk van uw situatie. Bij een onderooglidcorrectie maakt de plastisch chirurg een kleine insnijding onder de wimperlijn om de huid weer strak te trekken.

Bij een operatie aan het bovenste ooglid maakt de chirurg een snede in de natuurlijke plooi van het bovenste ooglid. Na de operatie is er nauwelijks een litteken te zien, noch bij een onderooglidoperatie, noch bij een bovenooglidoperatie. De operaties duren meestal 60 minuten. U kunt op dezelfde dag als uw operatie naar huis.

U mag na de behandeling niet zelf rijden. Zorg er dus voor dat iemand u naar huis kan vervoeren. U zult snel resultaat merken na deze behandeling. Uw ogen zullen lichter aanvoelen, waardoor het eenvoudiger wordt uw ogen dicht te houden. U zult ook minder last hebben van vermoeide ogen en hoofdpijn elke dag. Tenslotte zult u er jeugdiger en levendiger uitzien.