AA batterijen

AA batterijen zijn zondermeer de meest verkochte batterijen. Ze worden gebruikt voor zeer veel toepassingen , van afstandbedieningen tot klokken , van speelgoed tot meetinstrumenten , de toepassingen zijn echt oneindig.

AA batterijen zijn onder te verdelen in alkaline , lithium en oplaadbaar.

Alkaline AA batterijen zijn wegwerpbatterijen voor eenmalig gebruik. Alle grote merken zoals Duracell , Varta , Energizer , Panasonic enz. produceren deze in verschillende soorten , van de normale retailverpakkingen tot grootverpakkingen voor de zakelijke markt. De spanning van deze batterijen is 1,5 Volt.

Lithium AA batterijen zijn er voor meer vermogen , deze varianten worden ook door alle grote merken gemaakt en leveren dus meer energie dan de alkaline varianten. Ze leveren een spanning van 1,5 Volt , 3 Volt of 3,6 Volt. Niet alle toepassingen werken met lithium batterijen , kijkt u dus goed in de beschrijving alvorens deze aan te schaffen. Door de verschillende spanningsvormen kunt u deze batterijen niet zomaar als vervanger voor de alkaline variant gebruiken.

Oplaadbare AA batterijen zijn de vervanger voor de alkaline AA batterijen. Samen met een goede batterijlader kunnen deze types een goed alternatief zijn. Doordat ze vaak opgeladen kunnen worden is de investering al snel terugverdiend. Ze leveren een spanning van 1,2 Volt en zijn van het type NiMH.

AA batterijen hebben verschillende codes , waardoor het vaak wat onoverzichtelijk wordt. De codes penlight , penlite , LR6 , LR06 , mignon en MN1500 worden ook vaak gebruikt , dit zijn allemaal namen of codes voor dezelfde batterij. Weet u niet of u de goede heeft , dan kunt u ook naar de maat kijken , een AA batterij is 50,5 mm lang en heeft een diameter van 14,5 mm. Uiteraard kunt u ook gewoon contact met ons opnemen voor advies.

Batterijenstunter.nl is er voor al uw AA batterijen.